tips της μετακόμισης

Τα tips της μετακόμισης

Εμείς παρέχουμε πλήρεις  υπηρεσίες μετακόμισης στις καλύτερες δυνατές τιμές της αγοράς, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται κάποιες ενέργειες από πλευράς σας για να γίνει η μετακόμιση όσο το δυνατόν πιο stress-free ή οικονομική. Ιδού λοιπόν κάποιες συμβουλές που θα σας απαλλάξουν από περιττό άγχος κι έξοδα.

*Ενημερώστε για την αλλαγή των στοιχείων επικοινωνίας σας.
Προφανώς, αφού αλλάζετε σπίτι, αλλάζετε και διεύθυνση και τηλέφωνο. Αφιερώστε μία ημέρα για να ξεμπερδέψετε με την γραφειοκρατία και να ενημερώσετε για την αλλαγή διεύθυνσης τις υπυρεσίες/ΔΕΚΟ/εταιρείες κλπ που σας στέλνουν λογαριασμούς και αλληλογραφία στο σπίτι σας. Ζητήστε από τον διαχειριστή της (πρώην) πολυκατοικίας σας να σας κρατά αλληλογραφία που έρχεται στο όνομά σας, και περάστε μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να την παραλάβετε. Τέλος, ενημερώστε φίλους, γνωστούς και λοιπούς ενδιαφερόμενους για την νέα σας διεύθυνση ή το νέο σας σταθερό τηλέφωνο, με ένα απλό email πολλαπλής αποστολής προς μη κοινοποιημένους παραλήπτες.

*Καταναλώστε όσα… δεν μεταφέρονται
Τα τρόφιμα που έχουν μείνει στο ψυγείο σας, τα καλλυντικά και τα προϊόντα του μπάνιου που σχεδόν τελειώνουν, τα αποθέματα της κουζίνας που δεν αξίζει τον κόπο να τα κουβαλήσετε στο νέο σπίτι, φροντίστε να τα καταναλώνετε σταδιακά μέχρι την ημέρα της μετακόμισης, έτσι ώστε να μην αναγκαστείτε να τα πετάξετε. Αυτό σημαίνει ότι για ένα διάστημα λίγο πριν την μετακόμιση, θα χρειαστεί να προσαρμόστε τα ψώνια του supermarket, ελαχιστοποιώντας τις αγορές νωπών τροφίμων.

*Στρώστε τους φίλους στη δουλειά
Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, γι’ αυτό και δεν θα σας αφήσουν να περάσετε το «λούκι» της μετακόμισης μόνοι. Ζητήστε όποιοι από αυτούς μπορούν, να σας βοηθήσουν, αφιερώνοντάς σας λίγο χρόνο και αρκετή ενέργεια. Προτιμήστε να κρατήσετε εσείς τα σκήπτρα της οργάνωσης, για να γίνουν όλα όπως εσείς θέλετε και ζητήστε τους να συμμετάσχουν στο πακετάρισμα, το αμπαλάρισμα και το κατέβασμα μέχρι το μεταφορικό μέσο – τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που δεν έχετε απευθυνθεί για αυτή τη δουλειά σε εμάς.

 

 

 

*Φουλ της κούτας Φροντίστε να είστε εφοδιασμένοι με μπόλικες γερές άδειες κούτες και δυνατή μονωτική ταινία. Εμείς μπορούμε να σας διαθέσουμε υλικά συσκευασίας ώστε να μη χρειαστεί να τα αναζητήσετε. Ωστόσο θα βρείτε άφθονες στα κοντινά σας super markets – συνήθως τις συγκεντρώνουν σε ειδικό σιδερένιο «κλουβί» στην είσοδο. Προτιμήστε τις μεσαίου μεγέθους, ώστε να μην είναι υπερβολικά μεγάλο το βάρος τους όταν τις γεμίσετε, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τις κουβαλήσετε, ούτε υπερβολικά μικρό σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να μην χωρούν πολλά αντικείμενα.

 

 

*Λίστα και φύγαμε
Από την στιγμή που αποφασίζετε να μετακομίσετε, ολόκληρο το «βιος» σας θα βρίσκεται σε κατάσταση χάους. Εδώ, λοιπόν, η λίστα είναι κάτι που σώζει ζωές. Καταρτίστε με την σειρά τις δουλειές σας, όπως για παράδειγμα το να αμπαλάρετε τα γυαλικά, να πακετάρετε τα ρούχα σας, να φροντίσετε για τα εύθραυστα αντικείμενα, να τακτοποιήσετε τα γραφειοκρατικά που αναφέραμε προηγουμένως κ.ο.κ.

Ανάλογη λίστα θα χρειαστεί να κάνετε για τις δουλειές σας και όταν τα πράγματά σας φτάσουν στο καινούριο σπίτι, ώστε με μικρά βήματα, ένα-ένα τη φορά, να ξαναστήσετε τον χώρο όπου θα ζείτε στο εξής.

*Αντίο στη σαβούρα
Όλο το παρελθόν σας θα περάσει μπροστά από τα μάτια σας κατά την διάρκεια των προετοιμασιών της μετακόμισης. Είτε με τη μορφή παλιών φωτογραφιών, σχολικών ενθυμίων, άχρηστων εγγράφων και πιστοποιητικών, παλιών λογαριασμών και φορολογικών δηλώσεων, είτε με την μορφή δώρων από τους πρώην που είχατε καταχωνιάσει στην ντουλάπα, είτε ως οτιδήποτε άλλο, θα εκπλαγείτε με το πόσα πράγματα κρατάτε χωρίς καν να το θυμάστε. Η μετακόμιση είναι η ιδανική ευκαιρία να ξεφορτωθείτε την σαβούρα: Σκεφτείτε ότι κάτι που δεν αναζητήσετε για τόσο χρόνια, ίσως δεν ήταν και τόσο άξιο διατήρησης όσο πιστεύατε. Μήπως ήρθε η ώρα για ανακύκλωση;

*Έπιπλα και συσκευές
Το «βαρύ πυροβολικό» μιας μετακόμισης είναι τα ογκώδη έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές, που χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση. Αν τα έπιπλά σας είναι συναρμολογούμενα, φροντίστε να εντοπίσετε στα κιτάπια σας τις οδηγίες συναρμολόγησης ώστε να τις ακολουθήσετε… αντιστρόφως και να μειώσετε τον όγκο της οικοσκευής. Όσο για τις ηλεκτρικές συσκευές, φροντίστε να βρείτε τα αντίστοιχα φυλλάδια ή να επικοινωνήσετε με τις κατασκευάστριες εταιρίες για πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του ψυγείου, μετά την μεταφορά του θα πρέπει να το αφήσετε εκτός λειτουργίας όρθιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να «καθίσουν» τα υγρά του που μετακινήθηκαν κατά την μεταφορά.

*Προετοιμαστείτε για τις πρώτες ημέρες
Μην περιμένετε να έχετε το καινούριο σας σπίτι έτοιμο και πεντακάθαρο από την πρώτη ημέρα της μετακόμισης. Αυτό σημαίνει πως οι κούτες θα ανοίγουν σιγά-σιγά, και ίσως χρειαστεί να μείνετε ημέρες με μερικές αλλαξιές ρούχα και χωρίς όλες σας τις ανέσεις. Φροντίστε παρ’ όλα αυτά, να προμηθευτείτε για τον νέο σπίτι τα βασικά, όπως σαπούνι και καθαριστικά, χαρτί υγείας και κουζίνας και τρόφιμα πρώτης ανάγκης.

Πηγή in2life.gr

No related posts found

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *