Συσκευασία DIY

Εκτός από Full Packing Service, μπορούμε χάριν ευελιξίας και εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων να σας παρέχουμε όλα τα απαραίτητα υλικά συσκευασίας που θα χρειαστείτε. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, διαθέτουμε μια πληθώρα υλικών για διάφορες εφαρμογές κι εκτός από αυτά παρέχουμε φυσικά και τις ανάλογες συμβουλές για σωστό πακετάρισμα. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές βασικές πληροφορίες που θα κάνουν τη συσκευασία ευκολότερη και πιο αποτελεσματική:

Τα σωστά εργαλεία: Για να ξεκινήσετε, εδώ είναι μια βασική λίστα των υλικών που θα χρειαστείτε για το πακετάρισμα:

  • Κούτες διαφόρων μεγεθών από χαρτόνι (για γενική χρήση):
    Προμηθευτείτε κούτες σε διάφορα μεγέθη για να καλύψετε όλες σας τις ανάγκες. Οι κούτες πρέπει να είναι γερές, σε καλή κατάσταση και να κλείνουν καλά ώστε να μπορείτε να τις κολλήσετε με ταινία. Προμηθευτείτε χαρτόνια για χωρίσματα και χρησιμοποιήστε χαρτιά για να συσκευάσετε τα εύθραυστα αντικείμενα μέσα στις κούτες. Οι κούτες αποθηκεύονται εύκολα σε μία άκρη, αν τις ανοίξετε και τις διπλώσετε μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. Αποφύγετε τις εφημερίδες σε είδη που δεν θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε έπειτα χωρίς να τα πλύνετε πρώτα (π.χ. πιάτα-ποτήρια).
  • Σακούλες-τσάντες μεταφοράς:
    Η συγκεκριμένη επιλογή αποθήκευσης θα σας φανεί χρήσιμη για αντικείμενα τα οποία πιθανότατα δεν επιθυμείτε να στοιβάξετε σε κούτες και είναι μια καλή εναλλακτική για παν ενδεχόμενο.
  • Βαλίτσες / σακ βουαγιάζ (για ρουχισμό, προσωπικά & λευκά είδη):
    Αξιοποιήστε κάθε βαλίτσα ή σακ βουαγιάζ που διαθέτετε στο σπίτι για να μεταφέρετε τα προσωπικά σας ή λευκά είδη με μεγαλύτερη προσοχή και ασφάλεια ξεχωριστά από τα υπόλοιπα αντικείμενα του σπιτιού.
  • Ταινίες συσκευασίας:
    Επιλέξτε αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας που να μην ξεκολλούν εύκολα. Η κλασική καφέ χαρτοταινία που μας έρχεται πρώτη στο μυαλό, κυκλοφορεί σε πολλές ποιότητες. Και δεν είναι όλες οι ποιότητες το ίδιο ανθεκτικές. Πάρτε πολλά τεμάχια, ειδικά αν οι κούτες σας χρειάζονται κλείσιμο και από τις δυο μεριές. Όταν κλείνετε τις κούτες προσπαθήστε να κολλάτε ταινίες πάνω στις ενώσεις της κούτας ή εκεί που συναντιούνται τα «καπάκια» σε σχήμα σταυρού ώστε η κούτα να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.
  • Μαρκαδόροι / ετικέτες:
    Θα σας χρειαστούν χοντροί μαρκαδόροι σε έντονα χρώματα για ευανάγνωστη σήμανση στις κούτες.
  • Προστατευτική μεμβράνη με φυσαλίδες:
    Χρήσιμη για προστασία εύθραυστων αντικειμένων και συσκευασία επίπλων.
  • Εφημερίδες / χαρτί / πανιά:
    Φροντίστε να έχετε αρκετά από αυτά τα υλικά για την συσκευασία όσων αντικειμένων χρειάζονται προστασία και διαχωρισμό μέσα στις κούτες.
  • Βασικά εργαλεία όπως ψαλίδι, μετροταινία, σφυρί, κατσαβίδια, πένσα, καρφιά:
    Μπορούν να σας φανούν χρήσιμα ανά πάσα στιγμή, τόσο κατά το πακετάρισμα όσο και κατά την τοποθέτηση και τακτοποίηση στο νέο χώρο.

Αρχίστε νωρίς: Μην περιμένετε την τελευταία βδομάδα για να πακετάρετε. Δωμάτια όπως η αποθήκη ή το πατάρι μπορούν να πακεταριστούν εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση, όπως επίσης και τα ρούχα της άλλης εποχής (π.χ. αν μετακομίζετε χειμώνα, τα καλοκαιρινά μπορούν να πακεταριστούν σε κούτες αρκετά νωρίτερα). Ακόμα κι αν πακετάρετε 2 κούτες τη μέρα, σε μία βδομάδα θα έχετε έτοιμες 15 περίπου κούτες.

Πακετάρετε σωστά και με σειρά: Όλες οι κούτες που θα πακετάρετε δεν είναι ανάγκη να ανοιχθούν αμέσως μόλις φτάσετε στο καινούργιο σας σπίτι. Μαρκάρετε τις κούτες που περιέχουν είδη πρώτης ανάγκης, βάζοντας κάποιο χαρακτηριστικό σημάδι με μαρκαδόρο έξω από την κούτα ώστε όταν φτάσετε να έχετε πρόχειρα όλα τα απαραίτητα είδη. Προτιμήστε να πακετάρετε όλα τα περιεχόμενα κάθε δωματίου πριν πάτε στο επόμενο. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να πάνε τα πράγματα στο κατάλληλο δωμάτιο στο ξεφόρτωμα θα μειωθεί δραστικά.

Οι πολύ μεγάλες κούτες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύονται πιο ελαφριά και ογκώδη αντικείμενα, όπως είδη οικιακής χρήσης-μαγειρικά σκεύη. Κανονικού μεγέθους ή μικρότερες κούτες είναι καλύτερες για συμπαγή και πιο βαριά αντικείμενα για ευκολία στη διαχείριση. Σε κάθε κούτα τα πιο βαριά αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος και τα πιο ελαφριά στην κορυφή. Μπορείτε να αφήνετε ένα μικρό χώρο στην κορυφή κάθε κούτας ώστε να τον καλύπτετε με μια πετσέτα ή μαξιλάρι εάν είναι απαραίτητο. Προσέξτε να μην παραγεμίζετε τις κούτες, ώστε να σφραγίζονται, να στοιβάζονται σωστά και ακολούθως να μεταφέρονται εύκολα.

Χρησιμοποιήστε άφθονη προστατευτική μεμβράνη, εφημερίδες, χαρτί ή πανιά (ανάλογα με την περίπτωση) για να τυλίξτε αιχμηρά ή εύθραυστα αντικείμενα, και να τα αποτρέψετε από την κίνηση κατά τη μεταφορά. Τυλίξτε τα αντικείμενα ξεχωριστά και τοποθετήστε τα μέσα σε κούτες που έχετε πρώτα τοποθετήσει κάποιο από τα παραπάνω προστατευτικά είδη γι μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια. Αντικείμενα όπως πιάτα θα πρέπει να στοιβάζονται το ένα μέσα στο άλλο, ενώ άλλα όπως ποτήρια θα πρέπει να τοποθετούνται σε όρθια θέση.

Μαρκάρετε ότι συσκευάζετε: Με ένα χοντρό μαρκαδόρο (ή ακόμη καλύτερα με ετικέτες) μαρκάρετε όλες τις κούτες. Γράψτε κάτι που να σας βοηθά αμέσως να καταλάβετε που πάνε τα πράγματα που περιέχει η κούτα, όπως το δωμάτιο, το σημείο του δωματίου και τα είδη (π.χ. «Κουζίνα, πάνω ντουλάπια, πιάτα»). Προτιμήστε να σημειώνετε στις πλαϊνές πλευρές τις πληροφορίες αυτές και να επισημαίνετε έντονα κούτες που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα. Έτσι, θα μπορέσει ακόμη και κάποιος άλλος εκτός από εσάς τους ίδιους να τα βολέψει γρήγορα, σωστά και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Αντικείμενα πρώτης ανάγκης: Σκεφτείτε τι θα χρειαστείτε άμεσα την πρώτη μέρα και νύχτα που θα μείνετε στο καινούργιο σας σπίτι. Νερό, καφές, πρόχειρο φαγητό, μια αλλαξιά ρούχα ή πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, ένα φακό, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτί υγείας και ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Έτσι, θα έχετε ανά πάσα στιγμή τα απαραίτητα τη στιγμή της μετακόμισης.

 

Πηγή praktiker.gr

No related posts found

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *