Μεταφορές

Πως να επιλέξω ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

Συνήθως οι μεταφορικές εταιρείες διαφημίζουν λίγο ή πολύ παρόμοιες υπηρεσίες, ωστόσο κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες όσον αφορά στον τρόπο που τις προσφέρουν,  κάνουν πραγματική διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Η έρευνα αγοράς για την εύρεση της καταλληλότερης μεταφορικής εταιρείας δεν περιέχει μόνο το κομμάτι του κόστους. Το σύνολο της ποιότητας του μεταφορικού έργου συνίσταται από διάφορες παραμέτρους τις οποίες παραθέτουμε:

Μεταφορική - Μεταφορές

Εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό η μεταφορική εταιρεία να βρίσκεται αρκετά χρόνια στο χώρο και να έχει προσωπικό ανάλογης εμπειρίας. Ρωτήστε για τον τρόπο που θα διεκπεραιωθεί  κάθε ιδιαίτερο κομμάτι της μεταφοράς που θέλετε να κάνετε ή οτιδήποτε σας προβληματίζει σε αυτή (πχ ογκώδη έπιπλα σε σπίτι με στενή σκάλα) και αξιολογήστε τις απαντήσεις που θα λάβετε.

Συστάσεις. Οι συστάσεις από προηγούμενους πελάτες καθώς και τα θετικά σχόλια αποτελούν πάντα ένα είδος εγγύησης. Αναζητήστε τα είτε σε ανθρώπους που έχουν εξυπηρετηθεί στο παρελθόν από τις μεταφορικές εταιρείες στις οποίες απευθύνεστε, είτε στο internet.

Άμεση απόκριση. Το να ανταποκρίνεται άμεσα η εταιρεία στις ανάγκες σας δείχνει επαγγελματισμό και σας βοηθάει να προγραμματίζεται τις δουλειές σας αποτελεσματικότερα. Μια εταιρεία που δε μπορεί να διαχειριστεί τον όγκο εργασιών της, μπορεί να διεκπεραιώσει κάποιες εργασίες βιαστικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εξοπλισμός. Τα μέσα που διαθέτει η κάθε εταιρεία για να φέρει εις πέρας το έργο που θα της αναθέσετε είναι επίσης σημαντικό κομμάτι. Το μέγεθος, το είδος και ο εξοπλισμός κάθε οχήματος παίζει ιδιαίτερο ρόλο καθώς ο μεγάλος χώρος φόρτωσης σε συνδυασμό με όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο όχημα είναι το ζητούμενο. Αν το όχημα διαθέτει και υδραυλική πόρτα ακόμα καλύτερα. Επίσης τα εργαλεία διαχείρισης φορτίων είναι πολύ σημαντικά. Ιμάντες μεταφοράς, καρότσια, και συστήματα πρόσδεσης θα πρέπει να είναι διαθέσιμα ανάλογα με τη φύση της κάθε μεταφοράς.

Συσκευασία.  Η εμπειρία στη συσκευασία οικοσκευής καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικά. Ζητήστε να μάθετε τον τρόπο που θα αμπαλαριστούν τα πιο ευαίσθητα ή πολύτιμα από τα πράγματα σας καθώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Προσωπικό. Ο επαγγελματισμός, η εμπειρία και η ευγένεια του προσωπικού που θα διαχειριστούν τα πράγματα σας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Θα πρέπει οι όποιες εργασίες να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά χωρίς να σας μεταδίδεται επιπλέον άγχος.

Αξιοπιστία. Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η αμεσότητα στην απόκριση των αιτημάτων σας είναι κάτι που ουσιαστικά θα σας λύσει τα χέρια. Είτε πρόκειται για εμπορευματική μεταφορά, είτε για μετακόμιση, το να γνωρίζετε πως μιλάτε με σοβαρούς επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Ασφάλεια. Σε κάθε διαδικασία οδικής μεταφοράς (συσκευασία, φόρτωση, μεταφορά, εκφόρτωση κλπ) εμπλέκεται, περισσότερο από κάθε άλλον, ο ανθρώπινος παράγοντας. Ο επαγγελματισμός, η αξιοπιστία και οι υπευθυνότητα του μεταφορέα σας εξασφαλίζει μέχρι ένα σημείο, όμως είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να σας παρέχει και γραπτή εγγύηση για την κάλυψη ενδεχόμενων ζημιών.

Μέθοδος πληρωμής. Σήμερα που οι πληρωμές με χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες κερδίζουν έδαφος ταχύτερα από ποτέ, είναι ιδιαίτερης σημασίας το να σας παρέχονται παραπάνω από έναν τρόποι πληρωμής. Ρωτήστε για τις διαθέσιμες επιλογές, την ύπαρξη ασύρματου POS καθώς κι αν αυτές οι υπηρεσίες συνδυάζονται με πραγματικά συμφέρουσες και ανταγωνιστικές τιμές.

No related posts found

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *